Arthur Buchardt bygde Finlands største hotell

Arthur og Jan Øyri

Foreningens formann Jan Øyri og forretningsmann og hotellmagnat Arthur Buchardt på den finske ambassaden.

Arthur Buchardt, en norsk forretningsmann, eiendomsutvikler og hotellmagnat, holdte foredrag den 4. mai på medlemsmøtet til Norsk-finsk handelsforening. Avbildet sammen med Jan Øyri, formannen til handelsforeningen.

Buchardt har nettopp fullført et hotellbygg i Helsingfors på 30.000 kvadratmeter og 426 rom. Arthur Buchardts første hotell i Helsingfors er også Finlands største hotell: det måler 29.000 kvadratmeter, og skal kunne romme en kongress med opptil 2000 mennesker. Hotellet ligger på Busholmen, litt øst i sentrum. Hotellet er en del av Nordic Choice Hotels som ledes av Petter A. Stordalen.

Buchardt har bygget 19 hoteller i Norge, Sverige og nå også i Finland og eier 12-13 av dem.

Tusen takk til Arthur Buchardt for et spennende foredrag!

Les mer om Buchards hotellprosjekt i Finland: Intervju i Dagens Næringsliv.